A Liverpool FC hivatalos honlapjának friss bejelentése szerint Szoboszlai Dominik részvétele a Chelsea elleni vasárnapi Ligakupa-döntőn még mindig lehetséges, bár a döntés az utolsó pillanatokban fog megszületni.

Miközben a Liverpool FC készül az egyik legfontosabb mérkőzésére, a Chelsea elleni vasárnapi Ligakupa-döntőre, a klub szurkolói és a futballvilág egyaránt izgatottan várja a Szoboszlai Dominik állapotáról érkező friss híreket. A magyar középpályás, aki január 31-én játszotta legutóbbi mérkőzését, kulcsfontosságú lehet a döntőben különösen most, hogy Jürgen Klopp, a sikeredző bejelentette távozását az idény végén.

A csapat eddigi felkészülése során Trent Alexander-Arnolddal együtt Szoboszlai is külön edzett a társaktól, ami kétségeket vetett fel a játékát illetően a közelgő döntőre nézve. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp és segítője, Pepijn Lijnders azonban optimista. Lijnders a klub hivatalos honlapján keresztül a következőket mondta a két játékos állapotáról:

Két edzés van hátra, lássuk, milyen állapotban vannak, aztán az utolsó pillanatban dönthetünk.

Ez a megjegyzés reményt ad a rajongóknak, hogy mégis láthatják kedvencüket a pályán.

A Liverpool játékosainak sem mindegy, hogy a csapat kulcsjátékosával, vagy nélküle vesznek részt a közelgő mérkőzésen. A Liverpool FC stábja minden erejével azon van, hogy a lehető legjobb formájába hozza a Chelsea elleni döntőre a játékosokat. Lijnders szerint nagyon sűrű a menetrend, Szoboszlaiék állapotát is napról napra ellenőrzik.

Szoboszlai Dominik január végén épült fel az újév napján elszenvedett combhajlító-sérüléséből, ám az Arsenal elleni rangadó előtt kikerült a Liverpool keretéből, miután megint fájlalni kezdte a korábban sérült testrészét. A múlt hét végén Jürgen Klopp még azt mondta, hogy a magyar játékos nem fog pályára lépni a Chelsea elleni döntőn és leghamarabb csak a Southampton elleni, február 28-ai FA Kupa-nyolcaddöntőn, egészen biztosan pedig csak a március 2-ai Premier League-meccsen láthatjuk majd, ám most úgy tűnik, hogy a korábbi állásponttal ellentétben van remény arra, hogy Szoboszlai február 25-én is pályára lép.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)