A brit királyi családban nem ritkák a különféle, sokszor gúnyos becenevek, ám Károly király a menyére korábban egy olyan néven kezdett hivatkozni, amely eleinte inkább pozitív színben tüntette fel a hercegnét.

Szinte már hagyomány, hogy a brit uralkodóház tagjainak különféle beceneveik vannak. Mint ismert, a néhai II. Erzsébet királynőt a hozzá legközelebb állók Lilibetnek szólították, ám nagybátyja a háta mögött gúnyosan Shirley Temple-nek, míg a kedves, Fülöp herceg cabbage-nek, vagyis káposztának becézte. A néhai királynő férje Meghan Markle-t is becézte, jobbára egy gúnynévvel illette őt a háta mögött. Apjához hasonlóan Károly király is kitalált egy becenevet a menyének, ám kezdetben az inkább pozitív színben tüntette fel a hercegnét, hiszen a kezdetekkor a jelenlegi király és Meghan Markle jó viszonyt ápolt egymással.

Katie Nicholl királyi író szerint III. Károly király még Károly hercegként, 2017-ben aggatta rá az egykori színésznőre a Tungsten, vagyis volfrám becenevet, ezzel Markle szívósságára, rugalmasságára és erejére utalva.

A volfrám egy olyan fémfajta, amely rendkívül erős és nehezen törhető, így a különös becenévnek van egy pozitív felhangja, ám az már kérdéses, hogy a király még mindig így gondolkodik-e a menyéről, akivel manapság közel sem ápol olyan jó viszonyt, mint hét évvel ezelőtt.

(Femcafé)

(Borítókép: A királyi család 2018-ban, középen III. Károly királlyal és Meghan Markle-lel. Fotó: Getty Images)