Miután Vilmos herceg személyes okokra hivatkozva lemondta a keresztapja, Konstantin görög király megemlékezésén való részvételt, az emberek találgatni kezdtek, hogy talán Katalin hercegnével történhetett valami. A neten szélsebesen kezdtek terjedni az álhírek, ennek megállítása érdekében a palota újabb hivatalos közleményt adott ki a hercegnéről.

Vilmos herceg nemrég személyes okokra hivatkozva lemondta a keresztapja, Konstantin görög király megemlékezésén való részvételt. A hivatalos eseményen végül Kamilla királyné képviselte a brit királyi családot, az emberek pedig találgatni kezdtek, hogy a trónörökös vajon hova igyekezett oly sebesen. Sokan úgy vélték, hogy Katalin hercegné állapota válságosra fordulhatott, míg egyesek azt az álhírt kezdték terjeszteni, hogy a hercegné valójában eltűnt, és a királyi család eltitkolja a nagyvilág elől Katalin távollétének valódi okát.

Bár egy, a királyi családhoz közel álló forrás elmondta, hogy Vilmos herceg döntésének nem a felesége állapotához volt köze, és hogy Katalin hercegné továbbra is jól van, rengetegen nem hitték el, az álhírek pedig egyre jobban terjedni kezdtek a közösségi médiában. A palota végül kénytelen volt egy újabb hivatalos közleményt kiadni.

Először január 17-én jelentették be, hogy a hercegné egy tervezett hasi műtéten esett át, amely sikeres volt. Akkor azt közölték, hogy Katalinnak várhatóan 10-14 napig kell kórházban maradnia, királyi feladatait pedig az orvosi tanácsok alapján csak húsvét után folytathatja majd. Később, amikor a hercegné hazamehetett a kórházból, a palota szintén közleményben tudatta a jó hírt közölve, hogy a hercegné „jól halad a gyógyulásban”. Mindennek ellenére futótűzként terjedtek az álhírek Vilmos herceg nem régi döntése nyomán, a Kensington-palota pedig az alábbi közleménnyel parancsolt megálljt a teóriák terjesztésének:

„A kezdetektől fogva világosan látható volt, hogy a walesi hercegné csak húsvét után tudja majd folytatni királyi feladatait, és a Kensington-palota csak akkor fog újabb információkat közölni, hogy ha valami fontos változás történik” – hívták fel a figyelmet.

(Borítókép: Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)