Hasznos tudnivalókat tartalmazó üzenet érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, különösen a közeljövőben lejáró határidők miatt fontos róla tudni.

Fontos üzenet érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV): a hatóság közölte, hogy az online felületeinek, illetve az applikációjának bizonyos szolgáltatásai nem lesznek elérhetők a felhasználók számára ma reggel 9 és 21 óra között karbantartási munkálatok miatt. 

Az üzemszünet érinti az elektronikus ügyintézés március 3-ai kezdetű egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos bejelentéseit, így azok az Igazolási kérelemmel benyújtott bejelentésnyilatkozat jelölésével (23. pótlap, 6. rovat) március 4-én éjfélig meghosszabbítva utólagosan is benyújthatók.

Amennyiben módjukban áll az egyéni vállalkozóknak az adat- és változásbejelentéseiket a vasárnapi karbantartási időszakon kívül intézni a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói moduljában, akkor mindenképp tegyék meg, mert a szüneteltetés erre a felületre is vonatkozik. Amennyiben valaki mégis ebben az időszakban küldi el a bejelentést, az automatikusan rögzül, de csak a karbantartási munkálatok befejezését követően.

(Borítókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi irányítás. Fotó: Róka László/MTI)