Londonban találták meg Gerhard Berger volt Formula–1-es autóversenyző közel 30 éve ellopott Ferrariját.

Az osztrák expilóta Ferrari F512M típusú személyautóját 1995 áprilisában, a San Marinó-i Nagydíj első időmérő edzése után lopták el ismeretlen tettesek Berger imolai szállodájának parkolójából, a Ferrari-istálló akkori másik versenyzője, Jean Alesi ugyancsak Ferrari típusú autójával együtt.

A beszámoló szerint a londoni rendőrség januárban értesítést kapott a Ferraritól, hogy egy amerikai vásárló tavaly egy brit közvetítő révén kívánt megvásárolni egy Ferrari személyautót, ám a cég vizsgálatai kiderítették, hogy lopott kocsiról van szó.

A Scotland Yard ilyen ügyekre szakosodott részlege kiterjedt vizsgálatot indított, amelyből kiderült, hogy Berger ellopott autójáról van szó. Az ügyosztály kiderítette azt is, hogy a kocsit a 29 évvel ezelőtti lopás után nem sokkal Japánba szállították, és onnan érkezett 2023 végén Nagy-Britanniába.

Az ügyosztály négynapi vizsgálattal feltárta a kocsi múltját, és a Scotland Yard ezután lefoglalta a járművet, megakadályozva elszállítását Nagy-Britanniából – áll a londoni rendőrség hétfői beszámolójában.

Szakértői becslések szerint a kocsi értéke megközelíti a 350 ezer fontot (162 millió forint).

„A nyomozásunk fáradságos volt, a világ minden tájáról felvettük a kapcsolatot a hatóságokkal. Gyorsan együttműködtünk partnereinkkel, köztük a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel, valamint a Ferrarival és nemzetközi autókereskedésekkel. Ez az együttműködés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megismerjük a jármű hátterét, és megakadályozzuk, hogy elhagyja az országot” – nyilatkozta Mike Pilbeam őrmester, aki hangsúlyozta, hogy az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, de a vizsgálat folytatódik.ű

(Index)

(Borítókép: Férfi egy autó feltörése közben. Illusztráció: Chanin Nont/Getty)