Egy régóta használatlan Mustangba lehelt új életet egy fanatikus autórajongó, megmutatva, hogy a szenvedély és a szakértelem hogyan képes visszahozni a múlt dicsőségét.

Egy porral borított, régóta elhagyatott Mustangot újított fel egy szenvedélyes tulajdonos lelkes csapatával. Az ikonikus jármű több mint húsz évig egy sötét garázs mélyén rejtőzködött, mígnem a gazdája, aki a 2000-es években vette meg, úgy döntött, hogy itt az ideje felújítani a járművet. 

A WD Detailing szakemberei, akik először csak egy alapos tisztítást terveztek, hamar rájöttek, hogy a Mustang ennél többet érdemel. A jármű felszínén megtapadt porréteg alatt rejlő kifakult fényezés, a rozsdásodó króm és a motorháztető alatti piszok mind arra utalt, hogy a kocsi sürgős szakértői beavatkozásra szorul.

A vizuális megújulás mellett a csapat nekilátott a motor helyrepofozásának is, ugyanis már hosszú évek óta nem indították be. A belső mechanikai problémák, köztük a tüzelőanyag-rendszer hiányosságai, komoly kihívást jelentettek, de a szakértők kitartása végül meghozta a gyümölcsét: a Mustang ismét életre kelt.

A tulajdonos, aki nem akarta, hogy az autó továbbra is egy garázsban porosodjon, úgy döntött, hogy a Mustangot a lányának adja ajándékba annak diplomaosztója alkalmából.

(Borítókép: felújítás előtti Mustang, ami 20 évig porosodott a garázsban. Fotó: YouTube)