Meglepődtek a vámosok, amikor Gotham City ikonikus járgánya valósággá vált és megjelent a szemük előtt.

Amikor a sötétség leple alatt Batman Gotham City utcáin szeli át az éjszakát, kevesen gondolnák, hogy szuperhősünk járgánya egyszer csak a valóságban is felbukkan. Nos, a német vámosok éppen ilyen meglepetésben volt részük, amikor egy igazi Batmobil gördült be a Schwäbisch Hall közelében található Untermünkheim vámhivatalába.

A Heilbronnban lévő fő vámhivatal megerősítette az Auto Bild számára, hogy valóban Batman legendás járművéről van szó, amely most engedélyt kapott, hogy Németország földjén is megjelenhessen. A híres autó több mint három évtizeddel ezelőtt készült az egyik Batman-film számára, majd egy amerikai rajongó kezébe került, aki most Hohenlohe falucskába szállíttatta.

A Batmobil a bajorországi Rosenheimben került bemutatásra a Heroes & Heroes elnevezésű kiállításon, ahol minden bizonnyal számos rajongó és kíváncsi szem megcsodálta. A jármű tulajdonosa külön örömére szolgálhatott, hogy a vámhatóság a Batmobilt történelmi értékű műtárgyként kezelte, így a vám mértéke csupán 7 százalék volt, szemben a szokásos 19 százalékkal.

(Borítókép: batmobil a német határon. Fotó: Getty Images)