A Dodge 2024 ősszel dobja piacra a Charger Daytona elektromos változatát, amely 21 millió forintos kezdőárral kínálja a muscle carokra jellemző dinamikus teljesítményt modern, elektromos hajtáslánccal.

A Dodge autógyártó cég bejelentette, hogy a várva várt Charger Daytona elektromos változatát 2024 ősszel dobja piacra, 21 millió forintos kezdőáron. Ez az új modell egy jelentős lépés a márka számára, amely a hagyományos Hemi V-8 motorok helyett egy korszerű, 400 voltos elektromos rendszerrel készül, megnyitva ezzel az utat a jövő autózása felé.

A Charger Daytona két izgalmas teljesítményszinttel érkezik: az R/T változat akár 496 lóerőt, míg a Scat Pack változat akár 670 lóerőt kínál, mindkettő összkerékhajtással, 400 voltos elektromos architektúrával és egy 93,9 kWh-s akkumulátorral rendelkezik. Az R/T modell esetében a becsült hatótávolság 510 kilométer, míg a Scat Pack modellé 418 kilométer.

A Charger Daytona elektromos változata továbbra is megőrzi a muscle carokra jellemző dinamikus teljesítményt és gyorsulást, különleges vezetési módokkal, mint a Drift és Donut módok a Scat Pack számára, valamint egy „Power Shot" funkcióval az extra gyorsulásért.

A jármű tervezése a Charger második generációjának stílusjegyeit örökíti meg, az „R-Wing" nyílással az elején, és nem hagyja figyelmen kívül a gyakorlati alkalmazhatóságot sem, például a tágas csomagtartóval. A Dodge Charger Daytona elektromos változatának piacra dobása 2024 ősszel nem csak a Dodge számára jelent új korszakot, hanem az autóipar számára is fontos mérföldkő a nagy teljesítményű elektromos autók terén.

(Borítókép: Dodge Charger Daytona elektromos változata. Fotó: Getty Images)