Egy szaúdi bajnoki mérkőzésen az egyik játékos megakarta dicsérni a kapust, ehelyett valami egészen mást történt. A rendkívül furcsa eset tizenegyest eredményezett.

Egy szokatlan esemény hívta fel a figyelmet az al-Hazem és az al-Fateh közötti szaúdi bajnoki mérkőzésre, amely egy rendkívül furcsa jelenettel írta be magát a futball történelemkönyveibe.

A meccsen, amelyet egyébként kevesen követtek volna figyelemmel, az al-Hazem vezetett 1–0-ra, amikor az al-Fateh kapusa felvette a labdát a tizenhatoson belül. Ekkor történt meg az a bizarr eset, amely miatt a mérkőzés emlékezetes maradt: Fahad al-Harbi, az al-Fateh egyik játékosa, annyira örült csapattársa, a kapus cselekedetének, hogy odaszaladt hozzá lepacsizni. Azonban ebben a heves örömben véletlenül kiütötte a labdát a kapus kezéből. A játékvezető kezezés miatt tizenegyest ítélt.

Az al-Hazem csapata élt is a kínálkozó lehetőséggel, értékesítette a büntetőt, így végül 2–0-ra nyertek a mérkőzésen. Ez a különleges és egyben komikus eset bizonyítja, hogy a futballban tényleg bármi megtörténhet. Az eset nemcsak a jelenlévőknek, hanem az utókor számára is emlékezetes marad, mint minden idők egyik legfurcsább tizenegyesének története.

(Borítókép: a focista büntetőrúgás előtt áll a labda mellett. Illusztráció: Getty Images)