A Pentagon átfogó vizsgálata szerint az azonosítatlan repülő tárgyak (UFO) nem támasztják alá az idegen technológia földi jelenlétét, ellentmondva a közvélemény néhány spekulációjának.

A Pentagon nemrégiben közzétett egy jelentést, amely világossá teszi, hogy az azonosítatlan repülő tárgyakkal (UFO) kapcsolatos évtizedek óta tartó vizsgálatok nem eredményeztek semmilyen megbízható bizonyítékot, amely alátámasztaná az idegen technológia jelenlétét a Földön. A jelentés, amely a második világháborút követő időszak vizsgálataira összpontosít, arra a következtetésre jutott, hogy az UFO-ként jelentett megfigyelések többsége valójában hétköznapi tárgyak vagy természeti jelenségek félreértelmezése.

A dokumentum, amely a múlt pénteken került nyilvánosságra, összhangban van az All Domain Anomaly Resolution Office (AARO) 2022-ben tett nyilatkozatával. Az AARO, amely az UFO-jelentésekkel foglalkozik, szintén nem talált semmilyen ellenőrizhető bizonyítékot, amely megerősítené az idegenek földi látogatását vagy balesetet. A jelentés kiemeli:

„A megoldatlan UFO-jelentések ellenére az AARO úgy véli, hogy ha megbízhatóbb adatok állnának rendelkezésre, a jelenségek többségét hagyományos tárgyként vagy eseményként lehetne magyarázni.”

A jelentés emellett kitér azokra a nézetekre is, amelyek szerint a kormány vagy bizonyos titkos szervek idegen űrhajókat és biológiai leleteket őrizne, és állítólag földönkívüli technológiákon dolgozna.

Az AARO a rendelkezésre álló információk alapján visszautasítja azokat a feltételezéseket, amik szerint bizonyos emberek, helyek, tesztek és dokumentumok kapcsolódnak állítólagos idegen technológiák visszafejtéséhez.

Az amerikai hadsereg évtizedek óta próbálja cáfolni és hiteltelenné tenni az UFO-kkal és „repülő csészealjakkal" kapcsolatos állításokat. Annak ellenére, hogy az elmúlt két év során több száz új jelentés született a korábban bejelentett vizsgálatokból, a Pentagon továbbra is állítja, hogy nincs bizonyíték a Földön kívüli intelligens élet jeleire.

(Borítókép: egy földönkivüli lény arca. Illusztráció: Getty Images)