Péter Bence zongoraművész alkotása Oscar-jelölést kapott a Robotálmok animációs film zenéjével.

Az Oscar-gála izgalmai között idén egy különleges magyar tehetség, Péter Bence miatt is izgulhatunk, aki egy jelölt spanyol animációs film, a Robotálmok zenei világával hívta fel magára a figyelmet.

A magyar zongoravirtuóz nemcsak hazánkban szerzett hírnevet különleges zenei tehetségével, hanem most a világ egyik legfontosabb filmes díjátadóján is képviselheti Magyarországot.

Péter Bence munkáját a Robotálmok című film betétdalának megkomponálásával koronázta meg, amely a Legjobb animációs film kategóriában versenyez az Oscar-díjért. A film, melyet a barcelonai Arcadia Motion Pictures gyártott és Pablo Berger rendezett, már több nemzetközi elismerést is magáénak tudhat, így az Oscar-jelölés csak hab a tortán.

A magyar zongorista, aki már több mint 2,5 millió követővel büszkélkedhet a legnagyobb közösségi oldalon és videóit több mint 1 milliárd alkalommal tekintették meg az interneten, izgalommal várja az eseményt. 

Nagyon jólesett, amikor érkezett egy levél azzal, hogy a spanyol filmkészítőknek megtetszett az Earth, Wind and Fire September című átiratom, és felkértek az együttműködésre

– mesélte Péter Bence, aki lelkesen mondott igent a projektben való részvételre.

Péter Bence hozzáállása és alázata a zene iránt megmutatkozik a munkásságában is. 

Azóta pedig örömmel látom, hogy a film milyen sikeres a különböző fesztiválokon, nagyon szurkolok, hogy az Oscar-szobor is az alkotók polcára kerüljön

– tette hozzá a zongorista.

Az Oscar-díj jelölése nem csak a film, de Péter Bence karrierjében is mérföldkő. Az Oscar-gála estéjén tehát nem csak a filmszakma nagyjaiért, hanem egy magyar tehetségért is izgulhatunk, aki már most bizonyította, hogy a nemzetközi porondon is helye van.

(Borítókép: Péter Bence. Fotó: YouTube)