A Real Madrid brazil támadója, Vinicius Jr., ismét a figyelem középpontjába került, ezúttal egy spanyol bajnoki mérkőzésen történt incidens kapcsán.

A Celta Vigo elleni találkozón, ahol a madridiak 4-0-ra diadalmaskodtak, Vinicius nem csak a gólszerzésben jeleskedett, hanem egy újabb botrányos jelenettel is felhívta magára a figyelmet.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az RB Leipzig elleni meccsen már volt egy emlékezetes összetűzése Willi Orbánnal, amiért csak sárga lapot kapott.

Most, a La Liga legutóbbi fordulójában, Vinicius egy korábbi Barcelona-játékos, Óscar Mingueza elleni durva fellépése miatt került ismét reflektorfénybe. A brazil sztár frusztrációját mutatva lökte földre ellenfelét, miután az megrántotta a mezét.

Az eset után mindkét játékos sárga lapot kapott, és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője ismét védelmébe vette játékosát. Ancelotti szerint Vinicius Jr. rendkívüli mértékben válik az ellenfelek támadásainak célpontjává, ami indokolja a játékos néha heves reakcióit. Az olasz szakember kijelentette:

„Nagyon csúnya szabálytalanság volt. A játékvezető jól döntött, hogy mindkettejüknek sárgát adott. Vinicius frusztrált lett, ami normális. Az utóbbi időben túl sok sárga lapot kaptunk, ami ártott a csapatnak.

Megnéztem a történelemkönyveket és a statisztikákat: még sosem láttam annyira kipécézett játékost, mint Vinicius. Rúgják, sértegetik, kifütyülik, cserébe gólokat lő és gólpasszokat ad.

Ancelotti szavai alapján Vinicius Jr. a futballtörténelem egyik leginkább üldözött játékosaként van jelen a közvélemény és az ellenfelek szemében.

(Magyar Nemzet)

(Borítókép: Vinicius Jr. Fotó: Getty Images)