Meghan Markle-t 2023-ban fogta perbe a féltestvére, Samantha Markle, aki rágalmazással vádolta a hercegnét. Azt állította, hogy hamis és rosszindulatú kijelentéseket tett róla. A per nemrég ért véget.

Lezárult a Meghan és Samantha Markle közötti jogi csata. A hercegnét még 2023-ban perelte be a féltestvére, mert állítása szerint valótlan és rosszindulatú kijelentéseket tett róla egy Oprah Winfrey-nek adott interjúban, valamint a 2022-es Meghan & Harry című netflixes dokusorozatban.

Meghan Markle nyilvános nyilatkozatai szerint korábban sok időt töltött együtt a testvérével, aki a hercegné által elmondottak szerint kibukott a középiskolából és később csak azért vette fel a Markle nevet, mert Meghan 2018-ban beházasodott a királyi családba. Ezeket az állításokat Samantha Markle cáfolta, majd rágalmazási pert indított. Ennek az ügynek nemrég került pont a végére, amikor a bíró úgy határozott, hogy Samantha Markle nem emelhet vádat, annak ellenére sem, hogy a panaszát különböző módosításokkal mintegy háromszor nyújtotta be.

A bírósági dokumentumok szerint a nővér nem tudott olyan konkrétumokat hozni, amelyek alátámasztanák a rágalmazás tényét.

A bíró szerint a hercegi pár kijelentései, amelyeket Samantha és Thomas Markle-ről tettek, csak a szabad véleménynyilvánítást példázzák.

(People)

(Borítókép: Meghan Markle. Fotó: Getty Images)