Szoboszlai Dominik lassan egy éve játszik a Liverpoolnál, nemrég pedig sokat sejtető bejelentést tett arról, hogy meddig tervez az angol csapatnál maradni.

Szoboszlai Dominik a sérülése miatt egy ideje nem lépett pályára, nemsokára azonban ismét rúghatja a bőrt, ugyanis nem kizárt, hogy a Sparta Praha elleni Európa-liga visszavágón végig játékban lehet, mert szüksége van a játékpercekre.

„A legrosszabb, ami történhet, hogy sérült vagy és nem tudsz segíteni a csapatodon, csak a tévé elől vagy a lelátóról nézheted a meccseket. Profi labdarúgóként persze tisztában vagyunk azzal, hogy ez bármikor bekövetkezhet, ezért kell magunkra vigyázni” – idézte Szoboszlait az MTI a Liverpool sajtótájékoztatójáról, tisztázva többek között azt is, hogy nincsenek fájdalmai. A futballista ugyanakkor nem tagadja, nehéz megértenie, hogy a sérülése miatt közel egy hónap kihagyás után eleinte csak 15, majd 40, később pedig 60 percet kap a pályán, még akkor is, ha egyébként jól érzi magát. El kell fogadnia ugyanakkor a stáb döntését, hiszen nem lehetséges egyik pillanatról a másikra onnan folytatnia, ahol abbahagyta. Szükség van arra, hogy fokozatosan térjen vissza. Ennek ellenére azt tervezi, hogy még három kupát nyer idén, vagyis elhódítja a bajnokságot, az FA-kupát és az Európa-ligát.

Jó érzés, hogy az első itteni idényemben harcban vagyunk a bajnoki címért, a kupagyőzelemért és az Európa-liga trófeáért is, és hiszem, hogy jó esélyünk van mindet elhódítani.

Szoboszlai Dominik a teljesítményével feltehetőleg más ligákban szereplő topcsapatok érdeklődését is felkeltette mostanra, a játékos azonban hosszú évekre tervez a Premier League-ben maradni, aminél nincs magasabb szint.

Remélem, még hosszú évekig itt leszek.

Mindenkinek vannak jó, jobb és rossz meccsei is, de minden nap azért dolgozom, hogy csúcsformába kerüljek. Sokan azt gondolják, a szezon elején abban voltam. De nem! Tudok még annál is jobban játszani!”

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)