Egy friss kutatás során még a bűvös hét évet sem érik el a házastársak, amikor egyikük félrelép. Sokkoló adat derült ki a házas nők félrelépéseiről.

A sztereotípiák szerint leginkább a férfiakra jellemző a megcsalás, de azért a nőket sem kell félteni – legalábbis egy friss közvéleménykutatás szerint, amely az infidelityrecoveryinstitute.com oldalon jelent meg.

Minden esküvő legmeghatóbb pillanatai közé tartozik, amikor az ifjú pár örök hűséget fogad egymásnak, ám a 21. században sajnos ez ritkábban valósul meg, mint azt bárki gondolná. A valóságban ugyanis megfogadni jóval egyszerűbb ezt, mint ténylegesen be is tartani a döntést. Ebben a felmérésben ezúttal a férfiak helyett, a nőket vonták kérdőre a megcsalások tekintetében. 

Az utóbbi években több kutatás is volt, amely a házasságokat vizsgálta. Ezekből az derült ki, hogy a házasságok nagy része hét év után kerül válságba különböző okok miatt. Ez a friss kutatás, azonban erre alaposan rácáfol. A felmérés során több ezer nőt kérdeztek meg a hűtlenségről, az eredmény pedig egészen elképesztő lett:

a nők nem kevesebb, mint 37 százaléka lép félre a házassága során és ezt meglepően korán, átlagosan egy év után teszik.

További sokkoló adat, hogy a hölgyek nagy része később sem bánta meg tettét. Arról nem ír a kutatás, hogy végül együtt maradtak-e a párjukkal ezek a nők. 

(Borítókép: Egy férfi és egy nő lábai az ágyban. Illusztráció: ShaneKato/Getty)