Ebben az összeállításban az utóbbi évtized legsikeresebb magyar klubcsapatait vettük számításba.

Telekom Veszprém KC

A veszprémi kézilabdacsapat 27-szeres magyar bajnok, 30-szoros magyarkupa-győztes, 2-szeres EHF-kupagyőztesek Európa-kupája győztes és 4-szeres EHF Bajnokok Ligája döntős. Joggal nevezhetjük a magyar csapatot a világ egyik legjobb kézilabdaklubjának a, amely számos alkalommal szerepelt már a Bajnokok Ligája Final 4-ban, de megnyerni eddig egyszer sem tudta a sorozatot. Hazai porondon a Szeged csapata képes velük egyedül felvenni a versenyt. 

Győri Audi ETO KC

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb női kézicsapata az ETO, amely minden BL-kiírásban a végső győzelemre is esélyes csapatok között van számon tartva. A Veszprémmel ellentétben a győri csapat már ötszörös Bajnokok Ligája győztesnek vallhatja magát, valamint a hazai bajnokságokat is rendre ők nyerik – egyedül a Fradi képes őket megszorítani. 

Fehérvár AV19

Kétség sem férhet hozzá, hogy a legerősebb magyar jégkorongcsapat az osztrák ligában jeleskedő Fehérvár gárdája. 13-szoros magyar bajnokok, a nagyobb ellenállás és erősebb ellenfelek miatt a 2007/2008-as idénytől kezdve az osztrák bajnokságban szerepelnek. Hamarosan új csarnokuk is lesz, miután 2018-ban Székesfehérvár város közgyűlése eldöntötte, hogy 6000 ülőhelyes, jégkorongra alapuló multifunkcionális arénát épít a csapat számára, amely Magyarország második legnagyobb sportcsarnoka lesz.

Falco KC Szombathely

A férfi kosárlabda-bajnokságban az elmúlt négy évadban a Falco játékosai vehették át az aranyérmet, így a szereplésük vitathatatlan a listán. A 2021-2022-es idényben a Bajnokok-ligája legjobb 16 csapata közé verekedték be magukat. 

Ferencvárosi TC

Magyarország egyik legismertebb és legnagyobb szurkolótáborral rendelkező labdarúgócsapata a Fradi, amely az utóbbi időben rendre szerepel valamelyik nagy európai kupasorozatban. 2020-ban első magyar csapatként második alkalommal is a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott. 2021-ben és 2022-ben ismét Európa-liga csoportörben vett részt a csapat, ahonnan 2022-ben – szintén első magyar csapatként – tovább is jutott a csoportkörből a nyolcaddöntőbe, méghozzá csoportelsőként. 34 alkalommal voltak eddig magyar bajnokok, ezzel rekordtartók. 

(Borítókép: Ferencvárosi TC csapata. Fotó: NurPhoto/Getty)