Rengeteg szexuális fétis létezik a világon, a legtöbbről azonban soha senki sem beszél. Ez a téma a legtöbb körben máig tabunak számít, pedig rengetegen élnek, akik a megszokottól eltérő dolgokat szeretnek az ágyban. Cikkünkben most egy olyan abszurdnak tűnő fétisről rántjuk le a leplet, amelyet több ezren kedvelnek, mégsem mernek megnyílni róla.

A szexualitásunkat meg kell tudnunk élni, a legtöbben pedig nagyjából a harmincas éveinkre jutunk el oda, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek minket az ágyban. Sokan rendelkeznek különböző fétisekkel is, bizonyos személyek pedig nem egy esetben kevésbé ismert, extrém dolgokat kedvelnek. A következőkben bemutatott, állítólag több ezer férfi által preferált gyakorlat kapcsán rossz hírünk van a laktózérzékenyeknek, nekik ugyanis alternatív megoldást kell választaniuk, ha ez indítja be őket.

A Channel 4 brit televíziós csatorna egy dokumentumfilmben vizsgálta a felnőtt szoptatás jelenségét, amelynek kedvelői meglepő módon gyarapszanak.

Annabelle Knight szex- és párkapcsolati szakértő szerint az erotikus szoptatás valójában elég nagy üzlet, egyre több rajongóval. Kifejtette, hogy miután kifejezetten tabutémának számít, ez sokak számára növeli a vonzerejét, hiszen így a szokatlan hálószobai viselkedés „izgalmasabbnak tűnik”. A szakember szerint a gyakori fantáziák közé tartozik az a szerepjáték, amelynek során az egyik partner a szoptató anya, míg a másik a baba szerepét veszi fel.

„Egyes elméletek szerint a szoptatás anyai és gondoskodó mivolta az intimitás és a bizalom érzését keltheti, ami növelheti a felnőtt szoptatás vonzerejét szexuális környezetben. Minden nemű, szexuális irányultságú és hátterű embernek lehet ilyen fétise. Azok az emberek azonban, akiket vonzanak a gondoskodó viselkedésmódok vagy az anyai tulajdonságok, hajlamosabbak lehetnek ennek a fantáziának a felfedezésére” – magyarázta Annabelle Knight.

A különös perverzió eredetéről nem sok tudományosan alátámasztott tanulmány született annak ellenére sem, hogy már több mint egy évszázada létezik. Carl Buttenstedt német filozófus már 1903-ban azt állította, hogy a szoptatás segíthet a házaspároknak elmélyíteni a szexuális köteléküket, ám ennyi év elteltével sem lett könnyebb dolguk az embereknek a hálószobában.

A The Sunday Times egy 2005-ös felmérése szerint a házas férfiak 25-33 százaléka szopta már a felesége mellét.

Úgy gondolják, mivel a szoptatást nagyrészt a babákkal és a terhességgel hozzák összefüggésbe, így a férfiak túl zavarban vannak ahhoz, hogy fel merjék hozni a partnerüknek nem mindennapi szexuális indíttatásukat.

Ez nem magáról a szoptatásról, illetve egy infantilis színlelésről szól, hanem egy nagyon személyes, szexuálisan élvezetes és rendkívül erotikus aktusról

– magyarázta Joel, aki maga is rendelkezik az angolul „breastfeeding”-nek nevezett fétissel. Annabelle Knight szex- és párkapcsolati szakértő felhívja a figyelmet, hogy ilyen esetben a legfontosabb a határokról és a vágyakról való nyílt kommunikáció, valamint bárminemű fétis esetében a biztonságos, konszenzuson alapuló gyakorlat.

„Fontos, hogy akik kipróbálják vagy már rendszeresen űzik ezt a szexuális gyakorlatot, távol tartsák magukat azoknak a kockázatos gyógyszereknek a szedésétől, amelyek tejelválasztást idézhetnek elő” – hívta fel a figyelmet a szakértő azokra utalva, akik úgy próbálják felfedezni ezt a szexuális viselkedésformát, hogy a női fél már nem, vagy gyerek hiányában egyébként sem tejel, ám ennek ellenére szeretnék elérni azt.

(LADBible)

(Borítókép: Pár az ágyban. Illusztráció: Getty Images)