Betegsége miatt csak a húsvéti istentiszteleten vett részt, ám az azt követő, hagyományosan minden évben megtartott családi ebédet idén kénytelen volt lemondani III. Károly király. Katalin hercegné a kemoterápia miatt az istentiszteleten sem volt jelen.

A brit királyi családban minden évben hagyomány, hogy az előkelőségek a windsori Szent György-kápolnába mennek húsvétvasárnapi istentiszteletre, majd családi fogadást rendeznek. Ebben az évben Károly király és Katalin hercegné betegsége miatt az ebéd elmaradt, az uralkodó csak a misén tette tiszteletét, míg Katalin a kemoterápia miatt azt is kihagyta. A hercegné szűk körben, a családjával ünnepelt, így otthon maradt vele a férje, Vilmos herceg, illetve a gyerekek is.

Függetlenül a családi ebéd lemondásától, III. Károly megjelenése az istentiszteleten az uralkodó közéletbe való visszatéréseként értelmezhető. A szokásostól eltérően azonban idén nem gyalogosan, hanem autóval érkeztek a templomhoz, a misén pedig orvosi tanácsra a király a felesége, Kamilla mellett ült, a gyülekezet többi tagjától elkülönülve, hogy minimalizálják a fertőzések kockázatát. Mutatjuk, hogy jelent meg a királyi pár a szentmisén.

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Getty Images)