Elképesztő hányszor találták már el a titkosügynököt a 27 film alatt, az viszont még elképesztőbb, hogy volt, aki megszámolta a lövéseket.

Ahogyan arról a Velvet is beszámolt, megszületett a döntés arról, hogy ki lesz a következő James Bond, azonban Aaron Taylor-Johnson valószínűleg nem tudja, hogy a hamarosan általa is megformált karakternek nincs könnyű élete.

Az Ian Fleming brit író által 1953-ban életre hívott James Bond az elmúlt hat évtizedben közel harmincszor tűnt fel a mozikban, az 1962-es Dr. No című filmmel induló sor pedig hat Oscar-díjat, valamint számos jelölést hozott a készítőknek.

James Bondnak lenni azonban nem egy biztonságos hivatás, ugyanis rendszeresen kerül tűzharcba a 007-es és nem is egyszer el is találják a titkosügynököt, hogy pontosan hányszor, az egy jó kérdés.

2012-ben egy elhivatott rajongó, Gordon Stanger kiszámolta, hogy az addig bemutatott filmek alatt 4662 alkalommal érte lövés James Bondot, miközben a titkosügynök 198 rosszfiút likvidált – írja a 24.hu a Daily Mail cikkére hivatkozva. Aszámítás óta azonban eltelt 12 év és két új film is megjelent, A fantom visszatér 2015-ben és a Nincs idő meghalni 2021-ben.

A Collider legfrissebb becslése már a két új filmet is beleszámolva arra jutott, hogy közel 5000 alkalommal lőtték le James Bondot.

(24.hu)

(Borítókép: Daniel Craig James Bond szerepében. Fotó: NorthFoto)