Jobb, ha óvatosabb lesz, ha meglátja valamelyik jelet, ugyanis ezek azt jelentik, hogy betörők vizsgálták meg az otthonát.

Az életben fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat és különösen otthon szeretjük érezni ezt a biztonságot, így gyakran hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak a filmekben történnek betörések, hogy ne kelljen arra gondolnunk, hogy akár a mi otthonunkat is kiszemelhetik a tolvajok.

A filmekben általában csak a  szupergazdagokhoz törnek be , nagyon különleges eszközök segítségével, azonban a valóságban azonban sokkal egyszerűbb eszközöket használnak a rablók, akik külön jelrendszert alakítottak ki, hogy emlékezzenek arra, hogy szerintük melyik lakást érdemes és biztonságos kirabolni, melyiket nem.

Ezeket a jeleket a kerítésen, társasházak esetében pedig gyakran a névtáblákon ejtik, nagyon kicsiben, hogy csak ők vegyék észre azokat.

Íme ezekre a jelekre kell figyelnünk a Joy szerint:

  • Kör – könnyen célba vehető lakás, gyenge biztonsági rendszerekkel.
  • Háromszög – könnyű célpont él a lakásban, tehát egy egyedülálló nő vagy idősek laknak az otthonban.
  • Áthúzott kör – nehéz célpontnak számító ház, hatékony biztonsági rendszerekkel.
  • Létra vagy létra szerű vonalak – kintről is látható nagy értékű értéktárgy, amelyekért érdemes kockázatot vállalni.
  • Kereszt vagy „X” – további vizsgálatot igényel. Amennyiben ilyen jellel találkozunk, akkor vigyázzunk azzal, ha a következő napokban vallási hirdetők vagy házaló ügynökök keresik meg az otthonunkat, mert lehet nem azok, akiknek mondják magukat.
  • Hullámok – a lakás vagy a lakónak ismert egy vagy több gyengepontja, így válik könnyebb célponttá.
  • Betűk – az „M” azt jelenti, hogy reggelente üres a lakás, amíg az „N” azt jelenti, hogy éjszaka tiszta a terep.

(Joy)

(Borítókép: Betörő. Fotó: GettyImages)