Michelisz Norbi, a Hyundai Motorsport csapatával, új Elantra N TCR versenyautóval készül megvédeni bajnoki címét az idei FIA TCR World Tour sorozatban.

A címvédő bajnok, Michelisz Norbi az idei évben is a Hyundai Motorsport által támogatott csapat tagjaként áll rajthoz a túraautó-világsorozatban. Norbi idén az Elantra N TCR volánja mögött küzd meg ellenfeleivel, amely új karosszériát és festést kapott, hogy megfeleljen a 2023-as, nemzetközileg nem kapható utcai modell frissített specifikációinak.

Ebben az évben Norbi csapattársai Mikel Azcona és Néstor Girolami lesznek, mindannyian a Hyundai Motorsport színeiben. A csapatot idén Gabriele Tarquini, Norbi korábbi csapattársa és a Hyundai egykori pilótája vezeti, aki a menedzseri feladatokat látja el. A Hyundai az idei szezonban három versenyzővel indul, szemben a tavalyi kettővel, ami fokozza a bajnoki cím megszerzéséért folytatott küzdelmet.

Nagyon kemény versenyre számítok ebben a bajnokságban, mert biztos vagyok benne, hogy a többi csapat sem tétlenkedett a téli teszteken

– nyilatkozta Norbi, aki izgatottan várja az új pályákat a szezon során, akinek célja, hogy megismételje tavalyi sikerét. „A hozzáállásom nem változik; nem érzem magam címvédőnek, de újra bizonyítanom kell a riválisaim ellen.”

A 2023-as szezon április 19-21 között veszi kezdetét az olaszországi Vallelunga pályáján. Idén sajnos nem fogjuk látni a magyar pilótát, mivel a Hungaroringen átfogó felújítása munkák folynak, helyette a versenysorozat Marokkóba, Ohióba, a brazíliai Interlagosba, Uruguayba, majd ősszel a kínai Hunanba és Makaóba látogat. Az új helyszínek és kihívások mellett Michelisz Norbi és csapata készen áll, hogy ismét harcba szálljon a világbajnoki címért.

(Borítókép: Michelisz Norbi. Fotó: Getty Images)