Milák Kristóf újra lenyűgöző formában úszott a Duna Arénában megrendezett országos bajnokságon, ahol 100 méter pillangón a világ idei harmadik legjobb idejével győzött, ami meglepte edzőjét és a szövetségi kapitányt is.

A Duna Arénában zajlott le az úszó országos bajnokság, ahol Milák Kristóf, a világbajnok és világcsúcstartó úszó, ismét elképesztő teljesítményt nyújtott. Milák 100 méter pillangón diadalmaskodott, a világ idei harmadik legjobb idejével, 50,99 másodperc alatt teljesítve a távot. A Honvéd sportolója egy év kihagyás után tér vissza, most hat számban indult, és ötöt meg is nyert.

Az amerikai és a francia riválisaihoz képest jobb időt úszó Milákot edzője, Virth Balázs is méltatta: „Az eredmények magukért beszélnek. Kristóf megmutatta, hogy a világ élvonalába tartozik, és bár Léon Marchand és Caeleb Dressel is erős versenyzők, most ők maradtak le.”

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szintén elismerően nyilatkozott Milák teljesítményéről. „Kristóf teljesen egyedi utat jár. Nincsen erre recept, szakmailag még én sem értem teljesen, hogyan képes ilyen eredményekre. De az tény, hogy jóval előrébb tart, mint amire számítottunk” – mondta Sós Csaba.

A kapitány hozzátette: „Milák mindenféle címet véd és birtokol, valamint világcsúcstartó is, tehát neki nyilvánvalóan csak a legmagasabb mérce lehet az elfogadható.

Rengeteg kockázatot vállal, de ha valaki, akkor ő képes megugrani ezeket a magasságokat.

Milák Kristóf kivételes tehetsége és szakmai hozzáállása teszi őt a magyar úszósport egyik legfényesebb csillagává. Az úszórajongók és a szakértők egyaránt izgatottan várják, milyen további csúcsokat képes megdönteni a közelgő nemzetközi versenyeken.

(Borítókép: Milák Kristóf. Fotó: Getty Images)