Nem mindennapi esemény helyszíne volt tegnap délután a Deák Ferenc tér és a Károly körút, ahol több száz fiatal gyűlt össze egy különleges esemény kapcsán. A helyszín Budapest belvárosa volt, ahol szó szerint pénz esett az égből.

Budapest belvárosa szokatlan látványban volt része azoknak, akik a Deák Ferenc tér és a Károly körút közötti szakaszán jártak. Hatalmas tömeg gyűlt össze két, közösségi médiában hírhedtté vált eseménye miatt.

Az egyik eseményen, amelyet a magyar TikTok-közösség egyik jól ismert arca, Szépréthy Roland és a Mobilfox cég szervezett, szó szerint pénzeső hullott az égből. Nem kevesebb mint kétmillió forint repkedett a levegőben ezer forintos bankjegyekben, amit az influenszerek szórtak szét a lelkes tömeg között. Ez a jelenség külföldön már bevett gyakorlat, de Magyarországon eddig példátlan volt. A kíváncsi fiatalok és az idősebb generáció tagjai egyaránt ott voltak, hogy részesüljenek a váratlan juttatásból.

@opoczki.nora POV: Amikor 2 millára várnak az emberek, hogy végre a Mobilfox kidobja az ablakon 💰 Megtörtént események alapján 😅 @Mobilfox TikTok @Kevin Diller (Mobilfox) @Roland Szépréthy köszi az ezrest 😎 #mobilfox #szépréthyroli #teamroli #rolfox #kevindiller #tüntetés #takarodjonforyouba #foryoubaszeretnemlatni ♬ eredeti hang - Nóra

Nem messze innen, a Károly körúton szintén nagy volt az izgalom. Itt egy másik, népszerű influenszer duó, Tálas Máté és Kelemen Dávid, ismertebb nevükön a „2okos”, szintén meglepetést okozott a rajongóiknak. A Twitch platformon elért sikereik után, most egy jól megtervezett marketingfogással rukkoltak elő: élő adásban „elrabolták” őket. Ez a kamuelrablás csak néhány nap múlva derült ki, mint egy új termék, egy póló bevezetésének része.

Az események nemcsak a helyszínen tartózkodókat, hanem az online közösséget is megmozgatták. A Mobilfox és a 2okos esetei egyértelműen bizonyítják, hogy a közösségi média korában a figyelemfelkeltés művészete egyre extrémebb formákat ölthet. Mindkét esemény masszív tömegeket vonzott, és a közösségi médiában zajló viták, kommentek lavináját indította el. 

(Borítókép: 100 dolláros bankjegyek hullanak az égből. Illusztráció: Getty Images)