Gyalázatos módon próbált pénzhez jutni egy nő Brazíliában nemrég. Egy bank felvételein látszik, ahogy Érika de Souza Vieira Nunes a halott nagybátyja fejét tartva, a nevében próbál aláírni egy kölcsönt.

Elképzelhetetlen belegondolni, mi játszódhatott le annak a brazil nőnek a fejében, aki a nagyjából két órája halott nagybátyját egy kerekesszéken a bankba betolva kölcsönt próbált felvenni a nevében. Érika de Souza Vieira Nunes egy idő után gyanússá vált a banki alkalmazottaknak, így azok felvételeket készítettek róla, amelyeken az látszik, ahogy a nő a halott rokona fejét tartva, az ujjai között tollat fogva próbál aláírni egy papírt egy banki kölcsönről, miközben folyamatosan beszél a holttesthez.

Nunes 17 ezer brazil real, mai árfolyamon 1 millió 201 ezer forintot próbált felvenni a 68 évesen elhunyt nagybátyja nevében, amikor az alkalmazottak gyanakodni kezdtek.

„Nem hiszem, hogy jól érzi magát. Egyáltalán nem néz ki jól” – jegyezte meg az egyik dolgozó, aki a kollégáival faggatni kezdte a nőt, mire az a nagybátyja felé fordult, akinek az ujjai között egy tollat tartott, hogy így próbálja aláírni a megállapodást.

Bácsikám, figyelsz? Itt írd alá és ne fájdítsd tovább a fejemet!

– szólt a holttesthez, miközben hátulról tartotta annak fejét. A dolgozó ekkor ismét megjegyezte, hogy nagyon nincs jó bőrben a férfi. „Nem hiszem, hogy ez legális. Nem néz ki jól, nagyon sápadt” – mondta a bank munkatársa. Nunes azzal védekezett, hogy a bácsikája mindig így néz ki, majd ismét a holttest felé fordult.

Ha nem vagy jól, elvihetlek a kórházba. Megint vissza akarsz oda menni?

A dolgozók ekkor mentőt hívtak, akik a kiérkezésükkor megállapították, hogy a férfi már jóval azelőtt meghalt, hogy a rokona betolta volna őt a bankba.

„Tudta, hogy halott. Már legalább két órája meghalt. 22 éves pályafutásom alatt még sosem találkoztam ilyesmivel” – mutatott rá az ügyben nyomozó Fábio Luiz Souza. A hatóságok boncolást rendeltek el, hogy feltárják a halál okát, illetve annak kapcsán is nyomoznak, hogy Nunes valóban a férfi unkahúga és egyben a gondozója-e. A nőt egyébként a helyszínen letartóztatták, ám az ügyvédje állítja, hogy a nagybátyja még élt, amikor bementek a bankba. Azt állította, ezt tanúk is igazolni tudják, a nyomozó hatóság szerint azonban a bankban készült felvételeken bárki láthatja, hogy a férfi már régóta halott volt.

Az eredeti felvételt kegyeleti okokból mi nem tesszük közzé, ezen a linken ugyanakkor bárki megtekintheti.

(LADBible)

(Borítókép: Egy nő keze egy tolószékes idős férfi hátán. Illusztráció: Getty Images)