Egy memphisi utcabál tragédiával végződött, amikor lövöldözésben ketten meghaltak és 14-en megsérültek; a hatóságok a nyomozás során próbálják kideríteni az erőszak okát és az elkövetők kilétét.

Egy utcai összejövetel tragédiába torkollott Memphisben, Tennessee államban, amikor két ember meghalt és legalább 14 további személy megsebesült egy lövöldözésben. A helyi rendőrség közlése szerint a támadás szombat késő este történt egy utcabálon, ahol körülbelül 300 ember is összegyűlt.

A rendőrök helyi idő szerint este 19:19-kor érkeztek a helyszínre, ahol öt lőtt sebesültet találtak. Hármat azonnal kórházba szállítottak, de két férfit már nem tudtak megmenteni, őket a helyszínen megheltak. A sérültek közül három súlyos állapotban van, 11 személyt pedig gépkocsival vittek a kórházba. A sebesültek állapotáról jelenleg nincs további információ.

A rendőrség szerint a lövöldözés során legalább két ember nyitott tüzet a tömegre. Az, hogy mi vezetett az erőszakhoz, még tisztázatlan, és jelenleg még senkit sem vettek őrizetbe. C.J. Davis, a memphisi rendőrfőnök, kijelentette: 

Ma este fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy azonosítsuk azokat a személyeket, akik részt vettek ebben a lövöldözésben.

Az eseményről több videófelvétel is készült, ami segíthet a nyomozásban. A hatóságok most ezeknek a felvételeknek az elemzésén dolgoznak, hogy megtalálják az elkövetőket, és kiderítsék a támadás indítékát. A helyi közösséget sokkolta az erőszakos esemény, és sokan aggódnak a további hasonló incidensek miatt.

Forrás: Blikk

(Borítókép: rendőrségi figyelmeztető szalag a bűnügyi területen. Illusztráció: Getty Images)