A Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója, halotti tort rendezett 75. születésnapjára, hogy megtudja, kik jönnének el a temetésére, ezzel egyedi és humoros fordulatot adott az ünneplésnek.

Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója nem mindennapi születésnapi bulit rendezett a 75. születésnapjára. A nagyvállalat vezetője ugyanis nem hagyományos ünneplést választja, hanem halotti tort tartott saját magának.

Az esemény ötlete már több mint húsz éve megszületett a fejében, és a célja az volt, hogy kiderítse, kik lennének azok, akik eljönnének a temetésére.

A temetésen az a legrosszabb, hogy mindenki elmegy, a halott pedig ott marad

– mondta Kelényi Szamos Gabriella. Azért döntött úgy, hogy saját halotti tort rendez, mert nem akart hagyományos, szomorú temetést, ahol mindenki sír. Inkább egy vidám ünneplésre vágyott, ahol a szerettei és barátai örömmel emlékeznek meg róla.

A rendezvény meghívójában Gabriella egyértelműen jelezte, hogy nem kér virágot. Ehelyett házi készítésű finomságokat kért, amelyekkel szinte megtelt a kamrája. A ceremóniamester a fia volt, a vendégek pedig olyan dolgokat hoztak, mint befőtt, lekvár vagy akár kolbász. A meghívottakat arra is megkérte, hogy írjanak róla valamit, és ezeket az írásokat tombolára bocsátotta. Ezeket a személyes üzeneteket azóta összefűzte, és elmondása szerint ezek a gondolatok töltik fel lelkileg.

Kelényi Szamos Gabriella a halotti tor után sem tervezi a visszavonulást. Továbbra is tele van ötletekkel. Most például a Szamos Marcipán szentendrei múzeumának megújításán dolgozik, ahol a látogatók megtudhatják, hogyan készül a híres marcipán. 

A szokatlan születésnapi buli után Kelényi Szamos Gabriella továbbra is aktív marad, és továbbviszi a családi vállalkozás sikerét, miközben tudja, hogy ha eljön az idő, már megvan a terv a saját halotti torára. 

(Borítókép: Kelényi Szamos Gabriella. Fotó: Youtube)