Több okból kifolyólag is titulálhatunk egy állatot idegesítőnek. Íme néhány faj, amelyről általánosságban nem vagyunk a legjobb véleménnyel.

Hörcsög

A kisemlősök választásánál első lépésben fontos figyelembe venni az állat életmódját, vagyis aki szíriai aranyhörcsögöt vagy dzsungáriai törpehörcsögöt választ, jó, ha tudja, hogy elsősorban éjjel aktívak. Ezért nem érdemes az állatokat a hálószobába tenni, mert elég idegesítő tud lenni, amikor az éjszaka közepén elkezdenek kerekezni.

Darázs

A tőlük való rettegés akár külön kategóriának is minősülhetne néhány ember számára. Sokan persze azért élik meg a pokol hetedik bugyraként, ha összefutnak egy darázzsal, mert a csípésük allergiás reakciót vált ki egyeseknél. Ettől függetlenül a nyáron a kajánk körül megjelenő, otromba és tolakodó darazsaknál kevesebb idegesítő rovar létezik. 

Galambok

Furcsán járnak-kelnek egész nap, kiszámíthatatlanok, nem ismernek félelmet, ha kajáról van szó és veszélyes betegségeket terjesztenek – sőt akár ránk is piszkíthatnak a levegőből. Nem csoda, hogy nem az emberek kedvenc állatai. 

Hangyák

Egy-egy példánnyal önmagában semmi probléma nincs, viszont a hangyák sosem egyedül járnak és ha egy mód van rá, akkor szívesen elkerüljük, hogy ők hívják fel a figyelmünket a nappaliban heverő morzsákra.

Szúnyogok

Ember legyen a talpán, akiben nem éled fel a gyilkos ösztön, mikor a karjára száll egy szúnyog.

(Borítókép: Szúnyog. Illusztráció: mrs/Getty)