A Telekom Veszprém hivatalosan is megerősítette, hogy Sterbik Árpád, a csapat legendás kapusedzője szívrohamot kapott és kórházba került.

A kézilabdázás világában aggodalommal teli hírek keringenek, miután kiderült, hogy Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém ikonikus alakja, szívinfarktust kapott. A klub hivatalos Facebook-oldalán tett közzé közleményt, amely szerint a kapusedző rosszul érezte magát, ezért nem utazott el a csapattal az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

A Veszprém közleményéből az is kiderült, hogy Sterbik kedd reggel került kórházba, ahol az orvosok szívinfarktust diagnosztizáltak nála. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően a helyzete stabilizálódott, és a kapusedző az intenzív osztályról csütörtökön már elhagyhatja a kórházat.

Sterbik Árpád hosszú éveken át volt meghatározó játékosa nemcsak a Veszprémnek, hanem a nemzetközi kézilabda-színtérnek is. Játékosként rengeteg sikert ért el, és mint edző is fontos része a csapatnak. A kézilabdázó közösség és a rajongók egyaránt izgatottan várják a további híreket állapotáról és bíznak benne, hogy mihamarabb teljes mértékben felépül.

(Borítókép: Sterbik Árpád. Fotó: Getty Images)