Eddig nem ismert részleteket osztott meg Vilmos herceg és Katalin hercegné mindennapi küzdelmeiről a hercegi pár egy közeli barátja. Mint az várható volt, Katalin betegsége miatt a pár szörnyű időszakon megy keresztül.

Először törte meg a csendet Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről a pár egy közeli barátnője nyilatkozott egy brit lapnak az elmúlt időszakban a házasokat ért szörnyű megpróbáltatásokról és arról, hogy mindez milyen hatással volt Vilmos és Katalin kapcsolatára. A trónörökös és neje szinte semmit nem oszt meg az alattvalókkal, valamint a környezetükben élők is igen szűkszavúan nyilatkoztak eddig arról, hogy Vilmos és Katalin hogyan érzi magát, valamint hogy hogyan alakul a hercegné állapota. A pár közeli bizalmasa többek között elárulta, hogy Katalin továbbra is kezelésben részesül.

Megszakad a szívem. Azt hiszem, a poklot élik át

 – kezdte Amaia Arrieta a Telegraphnak. „Remélem, visszatérnek. Ez nagyon személyes” – tette hozzá. Arrieta a pár három gyerekének, György hercegnek (10), Sarolta hercegnőnek (9) és Lajos hercegnek (6 évesnek) a megjelenési stílusáért felelt, röviddel a legidősebb gyermek születése óta. A gyerekeket gyakran látják a divattervező névadó márkájának ruháiban.

Katalin hercegné 2023 karácsonya óta nem volt látható a nyilvánosság előtt. Január 16-án nagy hasi műtéten esett át és húsvétig visszavonult a közfeladatoktól. Közben március 22-én osztotta meg a hírt, hogy a beavatkozását követően rákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok megelőző kemoterápiás kúrát javasoltak neki, jelenleg „a kezelés korai szakaszában jár”.

(Borítókép: Vilmos herceg és Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)