A Red Bull Racing csapatát újabb nehézségek sújtják, hiszen Adrian Newey után Jonathan Wheatley sportigazgató is elhagyhatja a Forma-1-es istállót.

Adrian Newey, a csapat legendás főtervezője, aki 2025-ben hagyja el a Red Bullt, még a csapat első hiperautóján, az RB17-en dolgozik. Newey távozása után Jonathan Wheatley, a csapat sportigazgatója is új kihívások után néz. Wheatley, aki 2006 óta dolgozik a Red Bullnál, kulcsszerepet töltött be a csapat sikereiben, így több F1-es csapat is érdeklődik iránta, remélve, hogy csapatfőnöki pozíciót tölthet be a jövőben.

A Red Bullnál jelenleg zavaros a helyzet, Christian Horner csapatfőnök botránya és az osztrák vezetés valamint a thai tulajdonosok közötti belső konfliktusok csak tovább mélyítik a káoszt. A személyzeti változások hírei nem állnak meg: a motorsport.com beszámolója szerint több Red Bull munkatárs életrajza is felbukkant már a versenytársaknál, például a McLaren-nél.

Az F1 szezon közben van, a következő nagydíj Imolában, az Emilia Romagna Nagydíj lesz. Jelenleg Max Verstappen vezeti az összetett pontversenyt, csapattársa, Sergio Pérez áll a második helyen. A két Ferrari-pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz, illetve a friss futamgyőztes Lando Norris követik őket a ponttáblán. A Red Bull csapatán belüli feszültségek és a kulcsfigurák esetleges távozása kétségtelenül további kihívások elé állítja a csapatot a folytatásban.

(Borítókép: Jonathan Wheatley. Fotó: Getty Images)