A Land Rover bejelentette, hogy 2024 júliusában mutatja be a Defender Octa modellt, amely a márka történetének egyik legizgalmasabb járművének ígérkezik.

Idén júliusban mutatja be az új Defender Octa modelljét a Land Rover. Az autó minden terepen otthonosan mozog majd, köszönhetően a nyolchengeres, két turbófeltöltős, mild hibrid rendszerrel felszerelt motorjának, az összkerékhajtásnak és a terepezésre hangolt futóműnek. Ez a kombináció nemcsak a megszokott Land Rover terepképességet garantálja, hanem a szabadidős használat során is kiemelkedő kényelmet biztosít.

Az új V8-as Defender Octa több mint egy puszta erőgép; a BMW-től származó 4,4 literes, biturbó V8-as motorja 530 lóerőt szabadít fel, amely nem csak erőteljes, hanem kifinomult technikai megoldásokkal is bír. A luxus utastér mellett a Defender Octa alatti technológia is lenyűgöző: a légrugós futómű minden akadályt könnyedén vesz, legyen szó a Nürburgring aszfaltjáról vagy a svéd havas tájakról. A modellt Moabban, a Dubaj közelében fekvő sivatagban, valamint a franciaországi Ladoux vizes aszfaltján is tesztelték, így bizonyítva, hogy minden körülmények között megbízható.

A Land Rover Defender Octa nemcsak egy új modell a sorban, hanem a márka új szintre emelése a terepjárók világában. Magabiztosan képviseli a modern luxust és a kivételes teljesítményt. A Defender Octa várhatóan azoknak az autósoknak lesz ideális választás, akik nem ismernek akadályt, legyen szó városi környezetről vagy a legkeményebb terepről.

(Borítókép: Land Rover Defender Octa. Fotó: Youtube)