Abbie Plummer egész életében allergiás volt a vízre, ezzel együtt folyamatosan meg kellett válaszolnia az emberek legkülönfélébb kérdéseit. Például, hogy hogyan és mit tud inni? Hogyan szokott mosakodni? Nemrég egy interjúban hosszasan felelt az ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre.

Egész életében kérdésekkel bombázták, ezért úgy döntött, hogy kamerák elé áll és mindenre válaszol: az angliai Maidstone-ban élő Abbie Plummer vízallergiával küzd, így állandó gondot okoz neki a rendszeres tisztálkodás és számos hétköznapi tevékenység. Vajon mit tud inni? Hogyan intézi a dolgait esős időben? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre felelt nemrég a 21 éves nő.

Abbie Plummer betegsége 230 millió emberből csupán egyet érint a világon, legfőbb tünete pedig, hogy vízzel való érintkezés után néhány perccel a bőrén viszkető, duzzadt, égő csalánkiütések jelentkeznek, amelyek nagyon fájdalmasak.

„A leggyakrabban azt kérdezik tőlem az emberek, hogy hogyan mosakszom, egyáltalán mosakszom-e. Ilyenkor mindig elmondom, hogy ugyanúgy zuhanyozok, mint bárki más, minden héten. Ugyanakkor próbálom mérsékelni, vagyis a lehető legkevesebb időt tölteni a tusolóban, hogy a fellángolások ne legyenek súlyosak” – árulta el az interjúban Plummer, akitől azt is rendszeresen megkérdezik, hogy tud-e, és ha igen, mit tud inni.

Semmi problémát nem okoz a vízivás.

Nem belsőleg vagyok allergiás, hanem a vízzel való érintkezésre támadnak allergiás bőrreakcióim” – szögezte le a fiatal nő. Hozzátette, az érintkezés során nem számít a víz nyomása, sem hőmérséklete, csak az, hogy mennyi ideig éri a bőrét. Éppen ezért a zuhanyzás a legveszélyesebb a számára.

„Először 2017 novemberében tapasztaltam tüneteket. Tizenhat éves voltam. Megkérdeztem az anyámat, tudja-e, hogy mi történik velem, de ő sem tudta megmondani, miért ég a bőröm. Szerintem édesanyámnak is nehéz volt, amikor keresztülmentem a kezdeti tüneteken, hiszen nyilván nem akarta, hogy fájdalmaim legyenek. Fogalmunk sem volt, hogy mi ez az egész, így nagyon nehezen birkózott meg vele” – emlékezett vissza Abbie Plummer, akinek időbe telt megtanulnia, hogyan élhet együtt ezzel az állapottal. A folyamat nagyon nehéz volt, hiszen mint azt szintén elmondta, a saját könnyei is előidézik a tüneteket, fizikai fájdalmat okozva neki.

(LADBible)

(Borítókép: Abbie Plummer. Fotó: YouTube)