A kétezres évek egyik legnagyobb sztárja volt, ám amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt: Crazy Frog egy őrült mesefigura képében jelent meg, amely idegesítő hangon énekelte, hogy ding-ding, az agyzsibbasztó zene pedig rengeteg fiatal csengőhangjává vált. Arra azonban már kevésbé emlékszünk – vagy soha fel se tűnt –, hogy Crazy Frognak még a micsodája is látszott az eredeti videón.

The Annoying Thing, avagy Az őrült dolog: ezzel a névvel jelent meg a kétezres években egy videó, amelyen egy szürke színű furcsa lényről készült animáció volt látható, amelyet Erik Wernquist svéd animátor alkotott meg. A figura később a Crazy Frog, vagyis Őrült béka nevet kapta, miután a Jamba csengőhangokat gyártó cég felhasználta a felvételen hallható „ding-ding” hangokat és átnevezte a rajzfilm alakot.  

A névválasztás elég érdekesre sikerült, hiszen a figura alig hasonlít egy békára. A színe szürkéskék, két lába van, a szája pedig tele van fogakkal, illetve ruhát is visel. Mi több, mint arra nemrég többen is rámutattak az eredeti felvételt vizslatva, Crazy Fog egész idő alatt a képünkbe tolta a micsodáját, ami ugyancsak kizárja őt a kétéltűek világából.

Csak most jöttem rá, hogy Crazy Frognak ott lifeg a pénisze

– jegyezte meg egy közösségi média posztban egy felhasználó. A szembetűnő nemi jellegekre az eltelt idő alatt többen is panaszkodtak, így egy idő után a felvételt felhasználók elhomályosították a szóban forgó területet, míg végül teljesen kasztrálták, és anélkül alkották újra a figurát.

Mindennek ellenére Crazy Frog akkora népszerűségre tett szert a kétezres években, hogy 2005-ben a Beverly Hills-i zsaru című '84-es film főcímdalának, az Axel F-nek a feldolgozásával feljutott a zenei listák élére az Egyesült Királyságban. A különös klipben a béka „ding-ding” hangok kiadásával komponálja újra a közismert dalt, miközben egy láthatatlan motoron ülve menekül robotzsaruk elől.

Crazy Fog legismertebb felhasználása a popkultúrában a Gyíkarcok című sorozatban történt, amikor a Jay-t alakító James Buckley utánozni kezdi a figurát, hogy ezzel bizonyítsa, hogy vicces.

(Borítókép: Crazy Frog. Fotó/GIF: YouTube/Giphy.com)