Egy korábbi magyar bajnok és gólkirály ezúttal edzőként vezette sikerre olasz csapatát az amatőr bajnokságból a Serie D-be.

Davide Lanzafame, a korábbi kétszeres magyar bajnok és gólkirály edzőként is hatalmas sikert ért el: a csapatával, a Borgaro Nobisszal feljutott az olasz labdarúgás negyedik vonalába, a Serie D-be.

Miután 2022-ben befejezte aktív labdarúgó-pályafutását, Lanzafame az edzői karrierjét kezdte el építeni. Első állomásként a BLSZ I. osztályban szereplő Pestszentimre csapatát vette át, majd 2023 nyarán a piemonti Borgaro Nobis trénereként folytatta. 

Az olasz bajnokság utolsó fordulójában a Borgaro 2-2-es döntetlent játszott a Settimo otthonában. A döntetlen és a közvetlen rivális Oleggio veresége révén a csapat pontszerzése elegendő volt ahhoz, hogy Torino megyei város négy év után ismét visszajusson a Serie D-be.

Lanzafame sikeres első szezonja az edzői pályán személyes elismerést is jelent a számára, hiszen első próbálkozásra sikerült elérnie a tabella élére és biztosítania csapata számára az előrelépést. A 37 éves edző karrierje ígéretesen indul és várhatóan további sikereket érhet el a labdarúgás világában.

(Borítókép: Davide Lanzafame. Fotó: Getty Images)