Az amerikai Throwflame vállalat megalkotta az első lángszórós robotkutyát, amely akár 9 méter magas lángokat is képes kilőni, és most bárki megvásárolhatja.

A robotika új csúcsát érte el egy amerikai cég, amelyik piacra dobta a világ első lángszóró robotkutyáját. A Thermonatorként emlegetett robot nem csupán technológiai bravúr, hanem valódi tűzijátékot is ígér, hiszen akár 9 méter magas lángokat is képes kibocsátani.

A Throwflame vállalat által kifejlesztett robotért azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja szerezni: 9420 dollár, azaz nagyjából 3,5 millió forint az ára.

Ez a különleges gépezet, bár elsőre katonai alkalmazásra is ideálisnak tűnhet, valójában nem a hadsereg számára készült. A vállalat kijelentette, hogy a Thermonator a polgári lakosság számára lett tervezve, és sokféle, nem katonai célra használható. Ilyenek például az erdőtüzek megelőzése, a hó- és jégeltakarítás, valamint a filmgyártás.

Nevét valószínűleg egy kibernetikus bérgyilkos ihlette, aki egy poszt-apokaliptikus jövőből érkezett vissza az időben, de a gyártó szerint a Thermonator sokkal inkább hasznos, mint gonosz. Azonban a tűzokádó képességei nem tartósak: az akkumulátora csupán egy órán át képes működni.

Forrás: Ifl science

(Borítókép: Thermonator, az első lángszórós robotkutyája. Fotó: Northfoto)