A Dinamo Bucuresti februárban szerződtette a bissau-guineai Edgar lé-t, aki miatt most megüthetik a bokájukat.

A Dinamo Bucuresti a bentmaradásért küzd a román élvonalban, így nagyon rosszkor jött az a botrány, amit az egykori Barcelona játékos miatt körvonalazódik a csapat körül.

Egy kivételes és egyedülálló esettel áll szemben a Román Labdarúgó Szövetség, miután vizsgálatot indított, hogy kiderítse, Edgar Ié helyett ikertestvére, Edelino Ié játszott-e a Dinamo Bucaresti öt mérkőzésén.

A bissau-guineai születésű futballista februárban szerződött a Dinamo Bucurestihez, azonban a szövetségnek erős a gyanúja, hogy valójában ikertestvére, Edelino Ié játszott helyette.

A feltételezett megtévesztést Daniel Sendre újságíró fedte fel, aki arról számolt be, hogy a Dinamo vezetői meglepődtek, amikor szembesültek Edgar Ié angoltudásának hiányáról. A játékos csak portugál nyelven kommunikált, annak ellenére, hogy korábban Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban és Hollandiában is légióskodott. A botrány akár a Dinamo élvonalbeli tagságába is kerülhet, mivel ha bebizonyosodik a csalás, a Román Labdarúgó-szövetség elveheti azt a nyolc pontot, amelyet a csapat szerzett az érintett öt bajnokin, amelyen az ikertestvér játszott. 

Edgar Ié korábbi klubjai között szerepel többek között a Barcelona, a Trabzonspor, a Feyenoord és a Lille is. Ikertestvére, Edelino 2009 és 2023 között kizárólag Portugáliában játszott, az előző idényben pedig egy lengyel csapat keretéhez tartozott.

(sportal)

(Borítókép: Edgar lé. Fotó: Soccrates Images/Getty)