Sokan választják a nyugalmas és könnyű kirándulások helyett, az izgalmasabb expedíciókat. Ezek azonban egyáltalán nem veszélytelenek.

Vanna, akik a nyugalmas tengerpartok és a békés hegyi útvonalak helyett izgalmakat, vakmerő túrákat keresnek. A Holidu kölcsönző cég többek között nekik állította össze a világ legveszélyesebb kirándulóhelyeinek a listáját.

A toplista kivétel nélkül különböző hegységek, hegycsúcsok, valamint szakadékok és kanyonok kerültek.

A rangsor első helyére mindjárt Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc került.

A Franciaországon, Olaszországon és Svájcon átívelő hegy hihetetlenül népszerű a síelők és túrázók körében is. A népszerűségnek azonban van árnyoldala is: a Holidu kutatása szerint évente átlagosan száz haláleset történik a területén. A halálesetek éves átlagát csak a Yosemite Nemzeti Park tudja felülmúlni.

A második legveszélyesebb látványosság a lista szerint a Ben Nevis. A skót hegyen, amely az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa, évente átlagosan három haláleset, és legalább húsz baleset történik. A harmadik helyen az ikonikus japán vulkán, a Fudzsi-hegy végzett. A japán természeti látványosság területén évente körülbelül heten veszítik életüket és tizenegyen szenvednek balesetet.

Íme a teljes lista: 

  1. Mont Blanc, Franciaország és Olaszország
  2. Ben Nevis, Egyesült Királyság
  3. Fudzsi, Japán
  4. Mount Everest, Kína és Nepál
  5. Kilimandzsáró, Tanzánia
  6. Yosemite Nemzeti Park, Egyesült Államok
  7. Table Mountain, Dél-Afrika
  8. Matterhorn, Svájc
  9. Grand Canyon, Egyesült Államok
  10. Moher sziklái, Írország

(roadster)

(Borítókép: Egy férfi a Mont Blanc tetején. Illusztráció: Heath Korvola/Getty)