Sanni Hakala olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes finn női jégkorongozó 2023. november 24-én szenvedett súlyos sérülést a csapata egyik mérkőzésén. A jelenlegi állapotáról nemrég kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott.

A 26 éves Sanni Hakala egy Djurgarden elleni meccsen nagy sebességgel fejjel a kapuvasnak esett. A HV71 játékosát hordágyon vitték el, a meccset pedig azonnal félbeszakították. A finn jégkorongozón sürgősségi műtétet hajtottak végre, amely jól sikerült. Hamarosan azonban kiderült, hogy csak korlátozottan tudja mozgatni a karját és kezét. 

2023. november 30-án Sanni Hakala sajtóközleményben jelentette be, hogy örökre lebénult.

Ettől fogva pedig megváltozott a teljes élete. Az orvosok közel öt hónapon át tartották kórházban, vagyis nem olyan régen térhetett haza. Hétfőn hosszú idő után megtörte a csendet, és az Instagram-oldalán osztotta meg a gondolatait a helyzetéről:

„Kislány korom óta az volt az álmom, hogy jégkorongozó legyek. Nem érdekelt semmi más. Sajnos a karrierem hamarabb véget ért, mint terveztem, de örökké hálás leszek azért, mert jégkorongozóként számos nagyszerű élményt szerezhettem.  Egész életre szóló barátságok alakultak ki, és tudom, hogy a barátaim továbbra is ugyanúgy támogatni fognak engem, mint én őket. Nagy köszönet a finn válogatottnak, amellyel két olimpián szerepelhettem, és még egy nagy köszönet a klubomnak, a svéd HV71-nek, ahol az elmúlt nyolc évben megélhettem álmomat.  A jégkorong iránti szenvedélyem és érdeklődésem nem szűnt meg, és úgy érzem, még mindig sokat kell adnom ennek a sportágnak” – írta a sportoló.

(Borítókép: Sanni Hakala. Fotó: Derek Leung/Getty)