Az MTI tudósítása szerint ismét emelkedett a magyar válogatott két játékosának, Gazdag Dánielnek és Sallói Dánielnek a fizetése az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS). Az is kiderült, hogy mennyi pénzt visz haza havonta Lionel Messi.

Az MLS játékosszervezete a hagyományoknak megfelelően a honlapján hozta nyilvánosságra az adatokat a játékosok fizetéseiről. A lista szerint a Philadalphia Uniont erősítő Gazdag alapbére egy szezonra 1,6 milió, a teljes fizetése pedig 1,7 millió dollár (640 millió forint). Az előző idényben ez 1,2 millió, illetve 1,3 millió dollár volt. A Sporting Kansas Cityben futballozó Sallói a tavalyi 1,1 millió után a mostani szezonban 1,3 milliót (462 millió forint) keres.

A legjobban fizetett játékos az Inter Miami világbajnok és sokszoros aranylabdás csatára, az argentin Lionel Messi, akinek az alapbére 12 millió, a teljes fizetése pedig több mint 20 millió dollár (7,25 milliárd forint).

A lista második helyén az olasz Lorenzo Insigne áll, a harmadik pedig a spanyol Sergio Busquets. Tavaly és tavaly előtt a svájci Xherdan Shaqiri volt birtokolta az MLS legjobban fizetett futballistájának címét.

(MTI)

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Megan Briggs/Getty)