Meghökkentő felvételek láttak napvilágot a brazíliai Port Algre városából.

Az elmúlt hetekben hatalmas özönvizek pusztítottak Brazíliában, a helyzeten tovább rontott, hogy a nagy esőzések miatt egy vízerőmű gátja is átszakadt.

A katasztrófában eddig 150 veszítette életét és félmillió ember kényszerült arra, hogy elhagyja az otthonát, és az állatok életterét is jelentősen megváltoztatta. Olyannyira, hogy piranhák bukkantak fel a legközelebbi vízparttól egy kilométernyire egy város utcáin.

Az esőzések után felkerült egy videó az internetre, amiben jól látható, hogy piranhák borítják a brazíliai Porto Alegre utcáit az áradásokat követően. A Metro által megszólaltatott szakértő szerint a vöröshasú piranhák az Uruguay és a Jacuí folyókban őshonosak, a heves áradásoknak köszönhető azonban, hogy a Guiba-tóban is felbukkantak és az áradásokkal együtt beúsztak a városba.

A 24.hu beszámolója szerint a szakértő megjegyzi, hogy már az utóbbi években is megfigyelték, azonban az áradások miatt minden eddiginél nagyobb számban kerültek a tóba veszélyeztetve ezzel az ott élő halakat.

A videót közzé tevő helyi influenszer arról számolt be, hogy elpusztult és élő halakat is látott az utcákon. Utóbbiak embert nem képesek ölni, de harapásuk elég fájdalmas.

(24.hu)

(Borítókép: Piranha. Fotó: GettyImages)