A Giro d'Italia 16. szakasza káoszba fulladt Livignóban, miután az extrém időjárás miatt el kellett halasztani a rajtot és lerövidíteni a távot.

A Giro d'Italia versenyének 16. szakasza komoly fennakadásokkal indult Livignóban: az extrém időjárási viszonyok miatt az eredetileg tervezett 200 kilométerről 121 kilométerre csökkentették a távot, és a rajtot 14:30-ra halasztották. Ez a helyzet számos feszültséget szült a versenyzők és a szervezők között.

Luke Plapp, a versenyzők egyike, nyíltan bírálta a szervezőket az Eurosportnak adott interjújában: „Őszintén szólva a versenyszervezés egy kicsit vicces. Beszéltünk, és mindannyian együtt szavaztunk, de nem akartak hallgatni ránk. Egy hete vagy négy napja felvetettük az időjárás kérdését, de nem voltak hajlandóak beszélgetni velünk, semmilyen megfontolást nem vállaltak.”

Plapp kifejtette, hogy a versenyszervezők nem vettek figyelembe fontos biztonsági szempontokat:

Már három napja mondtuk, hogy itt kellene kezdenünk, de nemet mondtak. Csak most, hogy mindez bekövetkezett, kezdenek minket meghallgatni.

A versenyzők készen álltak az újbóli rajtra és elégedettek a rövidített távval, amely veszélyes lejtők nélküli, de továbbra is kritikusak a szervezők késedelmes reakcióival és a kommunikációs hiányosságokkal kapcsolatban. A Peloton most egy kihívásokkal teli napra készül, amely bár rövidebb, de még mindig jelentős megpróbáltatásokat tartogat a versenyzők számára.

(Cycling News)

(Borítókép: A Giro d'Italia kerékpárverseny 16. szakaszán készült kép. Fotó: Getty Images)