Új kutatásban vizsgálták a férfiak hűtlensége és a szakmájuk közötti összefüggést tudósok. Meglepő eredmények születtek.

A hűtlenséget kiszúrni sosem könnyű feladat, ám egy új kutatás eredményei mankót nyújtanak abban, hogy milyen esetekben érdemes körültekintőbbnek lenni. A tudósok ugyanis a férfiak hűtlensége és a szakmájuk közötti összefüggéseket vizsgálták és megállapították, hogy az erősebbik nem mely munkát végző képviselői hajlamosabbak a félrelépésre.

Pilóták és légiutas-kísérők

Tracey Cox párkapcsolati szakértő szerint a pilóták nemcsak sokat keresnek, de tisztelet is övezi a munkájukat. Ennél fogva az önbecsülésük hatalmas és sokan piedesztálra is emelik őket, így a lehetőségek tárháza a rengeteg utazás miatt szinte végtelen nemcsak a számukra, de a légiutas-kísérők számára is. „A munkájuk távol tartja őket az otthonuktól, partnerüktől, barátaiktól, családtagjaiktól, tulajdonképpen mindenkitől, aki megláthatná és lebuktathatná őket” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Ápolók és orvosok

„Az életek megmentésének hatalma, kombinálva mindazok hálájával, akiket megment egy orvos, rendkívül magas önbecsülést eredményez” – mutatott rá Cox. Hozzátette: számos kutatás alátámasztja, hogy ha valaki nagyon magas önbecsüléssel rendelkezik, akkor hajlamos azt gondolni, hogy a másokra vonatkozó szabályok esetében nem érvényesek. „Az orvosok olykor rendszertelen időbeosztása és a sürgős helyzetek miatti kiszámíthatatlan munkaidő tökéletes alkalmakat teremthet egy viszony kialakítására és fenntartására” – magyarázta a párkapcsolati szakértő.

Vállalkozók

Tracey Cox szerint mind a férfi, mind a női vállalkozók gyakran lépnek félre, ami azért sem meglepő, mert az ezen területen dolgozók általában szeretik feszegetni a határaikat és nem riadnak vissza az esetleges kockázatoktól, ahogy a munkában, úgy a magánéletben sem.

Nem ritka, hogy a magánéletüket gyakran a saját üzletükhöz hasonlóan irányítják.

Bankárok, pénzügyi dolgozók

A bankárok, befektetési szakemberek és kereskedők szintén azok csoportját erősítik, akik nem félnek kockázatokat vállalni. Mivel ez egy eléggé rivalizáló ipar, olykor rendkívüli nyomást érezhetnek magukon, hogy egyre nagyobb üzleti kockázatokat kell vállalniuk. „Az is sokat számít, hogy milyen típusú emberekkel dolgoznak együtt. Ha csalók veszik körül őket, nagyobb az esélye, hogy ők is azokká válnak, mind a munkát, mind a magánéletet tekintve” – mutatott rá Tracey Cox.

Tanárok

A kutatási eredmények alapján született listára meglepő módon a tanárok is felkerültek. A párkapcsolati szakértő szerint ennek az lehet az oka, hogy a munkájuk során rengeteg elvárást támasztanak velük szemben és gyakran hibáztathatják őket olyan dolgokért, amelyek teljesen kívül esnek az ő irányításukon, mindez pedig magas szintű frusztrációhoz és alacsony önbecsüléshez vezethet. Ez pedig egyenes út lehet a hűtlenség felé.

(Femcafé)

(Borítókép: Egy telefonját nyomkodó férfi a munkahelyén. Illusztráció: Getty Images)