Egy véletlen mozdulat adott életet a Joker ikonikus jellemzőjének a Sötét Lovag című filmben.

Heath Ledger, a Sötét Lovag film Jokerének megformálója, ikonikus ajaknyalogatása egy váratlan probléma következménye volt. A I Am Heath Ledger dokumentumfilmben felfedett titok szerint a színész állandóan leeső protézis hegei miatt kezdte el gyakran nyalogatni ajkait, ami végül a karakter védjegyévé vált.

„A protézis hegek folytonos lazulása miatt Heath gyakran nyalogatta az ajkait, hogy azok a helyükön maradjanak. Ez a mozdulat végül bekerült a karakter ábrázolásába” – nyilatkozta az egyik sminkes az Entertainment Weeklynek.

Christian Bale, aki a Batman szerepét alakította, a The Hollywood Reporternek adott interjúban beszélt Ledger színészi elhivatottságáról.

Heath azt kérte, hogy üssem meg őt egy kihallgatási jelenetben.

Azt mondta, minél erősebben ütöm, annál jobban élvezi, ami még intenzívebbé tette a jelenetet” – idézte fel Bale.

Heath Ledger a halála után posztumusz Oscar-díjat kapott, elismerve ezzel a karakter megformálásában nyújtott rendkívüli teljesítményét.

Kim Ledger, Heath édesapja, a dokumentumfilmben elmesélte, hogy fia milyen mértékben elszigetelte magát a szerepre való felkészülés idején. 

„Heath hetekig bezárkózott egy szállodai szobába, hogy mélyebben megérthesse a Joker karakterét. Ebben az időszakban készítette el a „Jokernaplót”, amelyben a figura pszichológiai elemzését végezte” – mesélte Kim Ledger, Heath Ledger édesapja.

Forrás: Lad Bible

(Borítókép: Heath Ledger a Joker című filmben. Fotó: Getty Images)