Vilmos herceg újfent bebizonyította, hogy az ő családja is éppen olyan, mint bármelyik másik: egy, a Buckingham-palotában tartott kerti partin megmutatta a gyengébbik oldalát és kiderült, milyen elbűvölő közös szokása van neki és a gyerekeinek.

Vilmos hercegnek trónörökösként számos területen meg kell felelnie és kifejezetten szigorú protokoll szabályok vonatkoznak rá. Mégis, férjként és édesapaként neki is van egy hétköznapi, gyengédebb oldala, amit legutóbb sem félt megmutatni egy, a Buckingham-palotában tartott kerti partin. Az eseményre Rowan Aderyn feltörekvő író is hivatalos volt, aki a herceg Homewards nevű, hajléktalanokat támogató alapítványának tagja. Aderynt annyira megérintette a projekt, hogy gyerekkönyvet írt egy Jack nevű fiúról, aki elveszíti az otthonát. A könyvből egy példányt ajándékozott Vilmosnak a partin, akit nagyon megérintett a gesztus.

Ez nagyszerű, annyira inspiráló. Ma este lefekvéskor felolvasom ezt Lajosnak

– mondta Vilmos herceg, amikor elfogadta a könyvet. A trónörökösnek ez már a sokadik olyan megszólalása volt, amelyből sejthető, hogy neki és a gyerekeinek egy igazán intim közös szokása, hogy a herceg mesét olvas lefekvéskor. Mi több, egyenesen példaértékű, hogy olyan műveket választ, amelyekkel különböző társadalmi problémákra is felhívja a gyerekek figyelmét az ő nyelvezetükön.

Vilmos herceg legutóbb 2020-ban tett említést a témában, amikor egy wales-i látogatása során kiszúrt egy kisgyereket, aki Julia Donaldson  Room On The Broom (Boszi seprűnyélen)  című könyvét olvasta.

„Állandóan ezt olvasom a gyerekeinknek. Jó néhányszor segített elaltatni őket” – jegyezte meg akkor Lajos és György herceggel, valamint Sarolta hercegnővel kapcsolatban a trónörökös. Feltehetően ez a közös program mára csak a legifjabb Lajos hercegre korlátozódik. aki örömmel hallgathatja édesapja esti meséit.

(Hello!)

(Borítókép: Vilmos herceg és a fia, Lajos herceg. Fotó: Getty Images)