Az Aquarabia egyik további különlegessége lesz Szaúd-Arábia első szárazföldi szörfmedencéje, amelyben valódi hullámokat generálnak majd. Amíg a komplexum el nem készül, a Tripadvisor Traveller's Choice Awards listája alapján a világ eddigi legjobb víziparkjait is érdemes felkeresni. Lapozzon és nézze meg a top 10-es listát!

1. Siam Park (Tenerife, Spanyolország): A Tenerife szigetén található Siam Park immáron kilencedik éve nyeri el a világ legjobb víziparkjának címét. A park látványos thaiföldi építészetével, kanyargó folyóival és a világ legnagyobb hullámmedencéjével minden korosztály számára szórakozást nyújt.

2. Beto Carrero World (Cunha, Brazília): Ez a park 1991-ben nyitotta meg kapuit. 2012 óta a DreamWorks Animation és a Universal Pictures karakterei is megjelennek itt. A park hét különböző tematikus területe izgalmas élményeket kínál a látogatóknak.

3. Beach Park (Aquiraz, Brazília): Brazília legnagyobb víziparkja 7 ezer négyzetméteren terül el és szintén minden korosztály számára tartogat élményeket. A park híres a 14 emelet magas vízicsúszdájáról, valamint számos medencéjéről.

4. Ferrari World Abu Dhabi (Egyesült Arab Emírségek)

5. Waterbom Bali (Kuta, Indonézia)

6. Puy du Fou (Les Epesses, Franciaország)

7. Futuroscope (Chasseneuil-du-Poitou, Franciaország)

8. Blackpool Pleasure Beach (Blackpool, Egyesült Királyság)

9. Yas Waterworld Abu Dhabi (Egyesült Arab Emírségek)

10. The Milky Way Adventure Park (Clovelly, Egyesült Királyság)