Fedezze fel ezt 5 érdekes magyarországi múzeumot, ahol a szokatlan kiállítási tárgyak és élmények garantáltan felejthetetlen látogatást ígérnek.

Kalap- és Sipkamúzeum – Nagydorog

Szekszárd és Dunaújváros között található Nagydorogon egy olyan múzeum, ahol a festmények helyett kalapok és sipkák fogadják a látogatókat. A helyi önkormányzat és a Riedel család támogatásával létrehozott múzeumot Stockinger Artúr plébános alapította. A világ minden tájáról származó népviseletek fejfedői mellett találkozhatunk itt lappföldi, tunéziai és mongól darabokkal is. Annak idején a kalapgyűjtő plébános maga is büszkén viselte gyűjteményének darabjait, melyeken keresztül igyekezte megismertetni a Föld országainak kultúráját a helyiekkel.

Boszorkánymúzeum és Boszorkánybázár – Zsámbok

A misztikumok kedvelőinek kötelező állomás a zsámboki Boszorkánymúzeum, ahol a boszorkányokon túl sámánokkal, törzsi varázslókkal, tündérekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. A múzeum célja, hogy felszámolja azokat a sztereotípiákat, amelyeket a gyermekmesék és mondák őriznek. Interaktív bemutatók, mint például a Tarot-olvasás, tovább fokozzák a látogatás élményét.

@boszorkanymuzeum 2020-ban forgatáson járt nálunk az Ozone Tv csapata :) #fyp #foryou #nekedbelegyen #witchcraft #witch #boszorkányság #boszorkányúzeum #tarot #boszorkány #joslás ♬ eredeti hang - Boszorkánymúzeum Zsámbok

Korda Filmpark – Etyek

Filmrajongók figyelem! Az etyeki Korda Filmparkban betekintést nyerhetünk a filmkészítés kulisszatitkaiba. A látogatóközpontban a filmkészítés minden fázisát bemutatják, a stábtagok munkájától kezdve a smink- és maszkmesteri fogásokig. Részt vehetünk kaszkadőrbemutatókon és nyomozós játékokon is, így valóban átélhetjük a filmek varázslatos világát.

Várpark – Dinnyés

A történelem és kaland szerelmeseinek Dinnyésen, a Várparkban a helyük, ahol Magyarország középkori várainak kicsinyített másait tekinthetik meg. Alekszi Zoltán által tervezett és megvalósított parkban nem csak a váratlanul felbukkanó skanzenekkel találkozhatunk, hanem különféle, interaktív programokon is részt vehetünk, mint például a lovagi próbák és kézműves foglalkozások.

Flippermúzeum – Budapest

Budapesten, a XIII. kerület szívében található a Flippermúzeum, ahol több mint 150 flippergép áll a látogatók rendelkezésére. A 19. századi elődöktől kezdve a legmodernebb flipperekig minden korosztály találhat kedvére valót. A játékgépek mellett szervezett tárlatvezetések is várják az érdeklődőket, így még teljesebbé tehetik élményüket.

Drive Magazin

(Borítókép: Flippergép közelről fotózva. Illusztráció: Getty Images)