Valószínűleg erre mondják, hogy „mindent a show kedvéért”.

A méltán népszerű természetvédő és aktivista, Paul Rosolie egy egészen vakmerő tettre szánra el magát: felkínálta magát vacsorára a világ egyik legnagyobb óriáskígyójának, egy zöld anakondának. 

Rosolie közel tíz évvel ezelőtt a Discovery Channel Élve felfalva című műsorának kedvéért vállalta be a nem mindennapi kihívást. A férfi ezzel szerette volna felhívni a figyelmet az egzotikus vadállatok egyre zsugorodó ökoszisztémájára és az esőerdők megmentésére. 

Rosolie speciális védőruhában, disznóvérrel bekenve feküdt a 6 méter hosszú, 114 kilogrammos nőstény zöld anakonda elé, hogy az elfogyassza őt.

„Összeszorította a karjaimat. Tisztában volt azzal, hogy tehetetlen vagyok” – mondta Rosolie egy ponton a csapatának. Amikor a kígyó a fejéhez ért, Rosolie segítséget kért a társaitól, akik végül megszabadították a bestiától. 

„Az utolsó dolog, amire emlékszem, az volt, hogy tágra nyílt a szája, majd minden elsötétült. Elernyedtem, és hagytam, hogy összeszorítson. Mindeközben csak arra gondoltam: »Egyél, egyél!« Éreztem, hogy a védőruhám megreped, és mintha a karjaimat kitépte volna a helyükről” – mesélte Rosolie, aki csak pillanatokra volt a haláltól.

 (ladbible)

(Borítókép: Anakonda. Illusztráció: Thomas Faull/Getty)