Számtalan módon lehet elkészíteni egy rántottát, azonban ezt a titkos módszert szinte biztos, hogy nem ismerte.

A tojásrántottát készíteni nem a legnagyobb nehézség, hiszen az az egyik alapétel, amit az ember először elsajátít, amikor a főzéssel kacérkodik. A világ számtalan pontján készítenek tojásból rántottát, és mindenhol megvannak a különbségek, valamint a hasonlóságok is. 

Egyesek alacsony hőmérsékleten kell sütik, míg mások egy evőkanálnyi vízzel és egy kis extra vajjal próbálják feldobni a reggelijüket. Az amerikai gasztroszakember – aki számtalan főzőshow-ban működött már közre –, Alton Brown egy meglehetősen különös hozzávalót tesz a tojásrántottába, amelyet nemrég nyilvánosságra is hozott:

elárulta, hogy az ő reggelije egy kanál majonéztől lesz különleges.

Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás, hiszen jóval lágyabb, krémesebb állagú lesz a rántotta, ugyanakkor a majonéz ízét nem lehet érezni.

Íme Brown receptje:

  1. Egy serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
  2. Amikor az olaj átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.
  3. Ha elolvadt, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

(roadster)

(Borítókép: Tojásrántotta. Illusztráció: JacobVanHouten/Getty)