A Cerro Porteno játékosa, Alan Benitez, súlyos szabálytalanságot követett el a Colo Colo elleni meccsen, ami azonnali kiállításhoz és széles körű felháborodáshoz vezetett.

A focit kedvelő közönség ritkán szembesül olyan durva szabálytalansággal, mint amilyen a Libertadores-kupa legutóbbi Cerro Porteno és Colo Colo csapatai közötti mérkőzésén történt.

A mérkőzés hosszabbításában egy súlyos szabálytalanság történt, amikor Alan Benitez, a Cerro Porteno játékosa, hátulról rálépett Maximiliano Falcon lábára.

A jelenet láttán Falcon fájdalomtól torzult arccal esett a földre, a játékvezető pedig habozás nélkül piros lapot mutatott Beniteznek, így a 99. percben kiállította őt. Az eset videója gyorsan elterjedt a közösségi médiában, ahol sokan súlyos büntetést követeltek Benitez számára. 

A reakciók között megjelentek vélemények, mint „Azonnal el kell tiltani!” és „Legalább egy évre el kellene tiltani.”

A közösségi média mellett szakértők is megszólaltak az esettel kapcsolatban, hangsúlyozva a játékosok testi épségének védelmét és a szabályok szigorúbb betartásának szükségességét. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, ami miatt Cerro Porteno kiesett a sorozatból és nem folytathatja a Copa Sudamericanában való szereplését sem.

Origo

(Borítókép: a játékvezető felmutatja a piros lapot a szabálytalankodó játékosnak. Fotó: Youtube)