Husszein Falih, egy tehetséges bagdadi fodrász, ügyfelei hajából készít egyedülálló műalkotásokat, új szintre emelve a hajművészetet.

Bagdadban, a Karrada negyed szívében található egy fodrászat, ahol Husszein Falih nem csak hajvágással foglalkozik. Ez az iraki fodrász művészi tehetséggel megáldott, és ügyfelei hajából készít lenyűgöző műalkotásokat. Husszein nem csak egy egyszerű fodrász; ő a hajművészet mestere.

Hogyan készülnek ezek a különleges műalkotások? Husszein minden egyes hajvágás után gondosan összegyűjti a levágott hajat, majd alaposan átszűri és megtisztítja. Ezután sterilizálja, és egy ideig tárolja, hogy eltávolítsa a haj belsejében lévő töltéseket. A megtisztított hajat ragasztóanyagokkal rögzíti a festmény alapjához, így alkotva meg lenyűgöző műveit.

Husszein művészete nem csak a fodrászszékben nyújt különleges élményt ügyfeleinek, hanem a haj művészeti felhasználásának egy teljesen új dimenzióját mutatja be. A bagdadi művész különleges tehetséggel és kreativitással alakítja át a hétköznapi fodrászatot egy művészeti műhellyé.

A Karrada negyedben található fodrászat hamarosan híressé válhat nem csak Bagdadban, hanem nemzetközi szinten is, köszönhetően Husszein egyedülálló alkotásainak. Husszein Falih munkássága bizonyítja, hogy a művészet határai végtelenek, és bármiből születhet mestermű – még a fodrászszékből is.

(Borítókép: A bagdadi fodrász munka közben. Fotó: Northfoto)